Trend
Härodlat
Vill du ha full tillgång till Sveriges störta trendsajt?
För att ta del av alla våra spännande spaningar och trendanalyser kan du prova tjänsten gratis under 1 vecka. Teckna ett provabonnemang här för omedelbar access.
Relaterade spaningar
ICA gör kampanj för svenskt och lokalt
Dagligvarukedjan ICA genomför sin hittills mest omfattande kampanj med...
Läs mer
Svenskproducerat viktigt för konsumenten
Svenskt står starkt i både attityd och handling. Att maten är svenskpr...
Läs mer
ICA satsar på svensk tomatodling
ICA Sverige satsar på svenska tomater i samarbete med Svenska Odlarlag...
Läs mer
Ica och Re:meat undersöker marknaden för odlat kött
ICA Sverige och scale-up bolaget Re:meat ska tillsammans utforska mark...
Läs mer
Coop kör Sverige-vecka
För fjärde året i rad kör Coop kampanj för Från Sverige-märkta varor, i år
Läs mer
Stort intresse för lokalproducerat
Var maten vi äter produceras engagerar de boende i Stockholm, Uppsala,...
Läs mer
Pris och ursprung viktigt när svensken köper mat
En undersökning som ICA och LRF, Lantbrukarnas Riksförbund, genomfört...
Läs mer
Mindre odlingsskåp till butik
Vertical farming-företaget Swegreen har tagit fram sitt minsta odlingsskåp
Läs mer
Världens största vertikala odling
Flygbolaget Emirates har öppnat världens största vertikala odling, upp...
Läs mer
Ökat intresse för lokala växter och biologisk mångfald
När- och lokalproducerat har tagit stor plats i hållbarhetsdebatten, i...
Läs mer
Sveriges första proteinfabrik
Sveriges första proteinfabrik har invigts i Bjuv. Fabriken utvinner pr...
Läs mer
Kampanjen ”Eat a Swede” ska sätta fokus på hållbar livsmedels-produktion
Intresseorganisationen Livsmedelsföretagen vill påskynda den svenska o...
Läs mer
Svensk-producerat viktigt för kunden
En undersökning som genomförts på uppdrag av Svenskmärkning visar att fler
Läs mer
Unga vill värna om det svenska jordbruket
Sen 2008 har andelen unga som tycker att det är viktigt att värna om j...
Läs mer
Ica Maxi Linköping erbjuder butiksodlade grönsaker
Ica Maxi i Linköping har installerat Swegreens butiksodling för bladgr...
Läs mer
Ökad efterfrågan på lokalproducerat
Mer än en tredjedel av svenskarna, 35 procent, har fått ett ökat intre...
Läs mer
Vego-trend drivs av kvinnor och unga
Det är främst kvinnor och unga som driver övergången till mer vegetari...
Läs mer
Svårt att äta klimatsmart
De flesta svenskar vill konsumera hållbar mat, hela 80 % försöker mins...
Läs mer
Ätbart och grönt viktiga trädgårds-trender
Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2021, med tre trender för...
Läs mer
Vi renoverar oss genom krisen
I tider av permittering och hemmajobb satsar stockholmarna på att fixa...
Läs mer
ICANDERS öppnar i MOOD Stockholm
ICA lanserar nu det nya restaurangkonceptet ICANDERs. En restaurang, m...
Läs mer
Möglig Whopper ska sälja burgare
Burger King lanserar en ny global kampanj som visar en Whopper-burgare...
Läs mer
Bara vegetariskt inte populärt bland skolungdom
I årets Ungdomsbarometer svarar 82 procent av ungdomarna i högstadiet...
Läs mer
Funktionell odling 2020
Det blir allt viktigare för svenskar att odlandet fyller en funktion,...
Läs mer
Mindre miljövänliga än vi tror
En forskningsstudie, genomförd av Göteborgs universitet och med deltag...
Läs mer
3D-printat trä i rymden
Som vi spanat om tidigare, https://buzzter.se/spaning/3d-printa-i-tra/...
Läs mer
Stadsbruk av grönsaker
Stadsbruk, att odla grönsaker kommersiellt i staden, är ett projekt so...
Läs mer
ICA satsar på underjordisk grönsaksodling
Nu startar ICA ihop med Urban Oasis ett pilotprojekt med odlingsyta under
Läs mer
Nya rekord för svensk ekomarknad
Trots lägre aktivitet i butikerna väljer svenskar i allt högre omfattn...
Läs mer
Trädgårds-trenderna för 2019
Elmia Garden Trends presenterar nu trädgårdstrenderna för 2019. Trende...
Läs mer
Odla insekter hemma
Den senaste tiden har det pratats allt mer om hur insekter skulle kunn...
Läs mer
Odlar örter direkt i butiken
Startupföretaget Infarm har i samarbete med innovationsbolaget Metrogr...
Läs mer
GrowChef odla hemma
Med GrowChef kan man odla sina egna grönsaker var som i hemmet, t o m...
Läs mer
1800-talsteknik för miljön
Biologiska institutionen vid Lunds universitet har initierat ett ”nytt...
Läs mer
Mjölk får tydligare ursprungs-märkning
Arla gör det nu ännu tydligare att se att företagets färska mjölk komm...
Läs mer
Du är vad du äter
– Växtbaserat har gått från att vara undantag till att bli regel. Min...
Läs mer
Restaurangen utan soptunna
Är det möjligt att driva en helt avfallsfri restaurang? På restaurang...
Läs mer
7 av 10 väljer helst svensk-producerad mat
Enligt en Sifo-undersökning som ICA och LRF, Lantbrukarnas Riksförbund...
Läs mer
Försäljningen av ekologiskt avstannar
Försäljningsökningen av ekologiska livsmedel har nästan helt avstannat...
Läs mer
Lokal mathandel på nätet i Helsingborg
I mitten av december startade Helsingborg food market som är en ny lok...
Läs mer
Klimatsmart odling
Plantagen lanserar 400 nya fröpåsar av tomatpapper. De nya fröpåsarna...
Läs mer
Själv-försörjande på sallad
Som en del i IKEAs hållbarhetsstrategi börjar nu arbetet mot att bli s...
Läs mer
Trenden med minskad köttkonsumtion fortsätter
Under 2017 minskade svenskarnas köttkonsumtion mer än den gjort sedan...
Läs mer
Butiksodlat hos Coop
Coop ska nu i två butiker testa odling i butik i samarbete med startup...
Läs mer
Clarion Hotel satsar på takodlingar och skördemeny
Clarion Hotel satsar på att anlägga takodlingar på flera av sina hotel...
Läs mer
Umami i framtidens matlagning
I den nya trendrapporten Kockkompassen kartlägger ICA de trender som s...
Läs mer
Plantagon startar inomhusodling i DN-huset
Stadsodlingsföretaget Plantagon etablerar nu sitt koncept Plantagon Ci...
Läs mer
Mer svenskt och ekologiskt i matkassen
Trenden att svenskarna i allt högre utsträckning föredrar livsmedel gjorda
Läs mer
Vegansk fine dining
Att äta vegetariskt/veganskt har fått sitt genombrott under 2016. Nu K...
Läs mer
Coop startar stadsodling
Nu inleds arbetat med utvecklingen av en storskalig stadsodling ovanpå...
Läs mer
”Get fruved” vill öka intresset för frukt och grönt
En nyligen publicerad amerikansk studie bland studenter visar att det...
Läs mer
Från vending machine till veggie machine
Hela tiden dyker det upp nya fräscha varianter av det gamla konceptet...
Läs mer
Köksodling
Electrolux har tagit fram ett odlingskoncept för köket. I en diskmaski...
Läs mer
Champinjoner på postorder för egen odling
Det Nederländska företaget MiniChamps är ett företag som livnär sig på att
Läs mer
Odla enkelt och ekologiskt hemma
Petomato planter är ett fräscht och hälsosamt grönsaksland som har sit...
Läs mer
Grönsaksbullar
Findus hänger nu på trenden att allt fler väljer att äta vegetariskt....
Läs mer
Innovativt stadsdelsprojekt
Med en förkärlek till stadsdelen har ett projekt växt fram i Hornstull...
Läs mer
Vertikalt växthus
I Linköping pågår förberedelserna med att utveckla och bygga ett vertikalt
Läs mer
Go green in Berlin!
Följande spaning har pågått flera år (en växande trend), men om det va...
Läs mer
Superlokalt
Dagligvarukedjan Whole Foods Market, specialiserad på ekologiska varor...
Läs mer