Resa
Publicerat: 2020-10-21

Spaning

Trender för framtidens resor enligt Booking.com

Trender för framtidens resor enligt Booking.com

Booking.com, ett företag inom den digitala reseindustrin, har genom en undersökning bland över 20 000 resenärer från 28 länder gjort 9 förutsägelser om framtidens resor de kommande åren. Över hälften av resenärerna (53 %) säger att de inte kommer känna sig trygga med att resa förrän ett vaccin eller en behandling för coronaviruset finns tillgängligt. Detta innebär att det kan dröja innan vi kan uppleva världen med samma frihet som vi gjorde tidigare, men resebranschen kommer fortsätta anpassa sig och bidra till att främja reslusten tills det är säkert att resa igen.
 
De nio trenderna är:

  1. RESLUST & UPPTÄCKARGLÄDJE - Trots reseförbud, restriktioner och fortsatt osäkerhet så har inte vår längtan efter att resa dämpats.
  2. VIKTEN AV MERVÄRDE - Den ekonomiska effekten av coronaviruset kommer oundvikligen leda till att det blir allt viktigare att få valuta för pengarna.
  3. EN NY SLAGS TURIST - Framöver kommer det vara populärt att turista i sitt eget land.
  4. VI DRÖMMER OSS BORT - Vårt begär för att ta del av reserelaterat innehåll, skapa kreativa resplaner och dela våra resedrömmar med varandra fortsätter öka under det kommande året.
  5. SÄKERHETEN KOMMER FÖRST - Resenärerna kommer vidta fler försiktighetsåtgärder till följd av coronaviruset, och de förväntar sig att resebranschen hjälper dem att anpassa sig till den nya situationen.
  6. ÖKAD MILJÖMEDVETENHET - Vi förväntar oss ett större fokus på miljövänligt resande under 2021 och framåt då coronaviruset bidragit till en ökad medvetenhet kring människans inverkan på miljö och lokala samhällen.
  7. INGET MER 9 TILL 5 - Många kommer åka på längre resor i framtiden för att kunna kombinera jobb och fritid i högre utsträckning än tidigare.
  8. ENKLA NÖJEN - Många resenärer kommer att fortsätta uppleva världen på det nya, enkla viset.
  9. SPONTANITET OCH TEKNIK - Tekniska innovationer kommer att spela en viktig roll i att återuppbygga tryggheten för resenärer.

 
Källa: https://www.booking.com/articles/category/future-of-travel.sv.html
 
Bild: Press Booking.com