Hälsa / Träning
Publicerat: 2023-01-05

Spaning

Trender inom träning 2023

Trender inom träning 2023

Friskis&Svettis har presenterat sin trendspaning inför 2023. Man har här identifierat fyra olika träningstrender inför det kommande året.

  1. Styrketräningen fortsätter dominera - Gym-träningen fortsätter framåt som tåget. Att “gymma” blir allt mer som att hålla på med vilken idrott som helst. Det tränas mycket och det tränas seriöst.
  2. Förändrade beteenden och livsstilsvanor - Vi tränar på fler sätt och på fler platser än tidigare. Många väljer att komplettera passen på träningsanläggningen med att träna hemma eller köra några pass utomhus. Lättillgängligt och tidseffektivt är ledorden i trenden som nu sätter sig på riktigt. Här kan vi också räkna in vardagsmotionen. Att cykla till jobbet eller promenera med hunden har blivit en del av en varierad träningsrutin.
  3. Det-ska-kännas-träning - Den högintensiva träningen med korta pass och hög puls har fått ett uppsving. Men nu med en extra dimension där fokus ligger på inramningen, på showen, på ljud och ljus.
  4. Mer sömlös digital träning - För bara några år sedan kopplade vi bort mobil samt ettor och nollor för en stund under träningen. Pulsklocka visst, diverse appar för att logga träningen ja, men inte i någon större utsträckning. Det börjar ändra sig. Digital träning är här på allvar år 2023.

 

Källa: https://www.friskissvettis.se/nyheter/trendspaning-2023

 

Bild: Depositphotos