Mat / Dryck Teknik / Prylar
Publicerat: 2019-03-24

Spaning

Ugn som ”pratar” med maten från Miele

Ugn som ”pratar” med maten från Miele

Med Mieles dialogugn är det nu fullt möjligt att tillaga olika saker med olika tillagningstemperaturer samtidigt. Detta tack vare en helt ny teknik som anpassar tillagningen till varje råvara. Med andra ord kan du lägga allt på samma plåt och det blir klart exakt samtidigt upp till 70 % snabbare än med en vanlig ugn.
Här är det t ex möjligt att överraska gästerna och lägg rå fisk i ett isblock och voilà, några minuter senare är fisken kokt medan isblocket inte har smält. Man kan även lägga en bit fisk i ugnen och låta halva tillagas och andra halvan förbli rå, göra suffléer med perfekt fluff varje gång och baka bröd utan någon färgad/hård skorpa. Men vill du ha en skorpa är det inga problem, dialogugnen har både den nya teknologin och den vanliga ugnens teknik, så du kan välja exakt vilken färg man vill att skorpan ska få.
För att kunna klara detta använder dialogugnen elektromagnetiska vågor på olika frekvenser som känner av råvarornas textur och anpassar tillagningen efter varje enskild råvara.
 
Läs mer: https://www.miele.se/brand/gourmetmaltider-i-hemmet-31958.htm