Hem / Boende Teknik / Prylar
Publicerat: 2023-09-05

Spaning

Uppkopplingsgaranti hos Tele2

Uppkopplingsgaranti hos Tele2

Tele2 inför som första operatör i Sverige uppkopplingsgaranti när man beställer bredband, så att kundens router alltid kan vara uppkopplad, oavsett vad som händer. När Tele2 ställde frågan vilken den värsta vardagliga situationen konsumenter kan tänka sig hamnar ”bilen startar inte” som nummer ett. På andra plats hamnar när bredbandet hemma ligger nere. Dryga 62 procent av de tillfrågade uppgav att de haft något slags problem med sitt bredband det senaste året. Över en tredjedel av respondenterna svarade att dessa avbrott leder till frustration eller ilska över att inte kunna vardagssurfa eller kunna följa sina favoritserier.

Med företagets uppkopplingsgaranti kan Tele2:s kunder använda det mobila nätet om något skulle hända med den fasta uppkopplingen, utan att förlora sitt wifi. När en kund tecknar ett av Tele2s bredbandsalternativ ingår förutom en router en usb-dongel och ett simkort. Man installerar sin router som vanligt och sätter sedan i sim-kortet i usb-stickan, som i sin tur placeras i routern. Skulle det uppstå ett tillfälligt problem med den fasta bredbandstjänsten kopplas din router automatiskt över från det fasta till det mobila nätet tills felet åtgärdats. När problemet med bredbandet är löst återgår routern automatisk till att använda den fasta uppkopplingen. Skulle det visa sig att avbrottet skett på grund av ett strömavbrott går det att avlägsna usb-dongeln från routern och plugga in den i en bärbar dator. Dongeln kräver inga drivrutiner och fungerar både på PC och Mac.

 

Källa: https://www.tele2.com/sv/media/pressmeddelanden/2023/tele2-lanserar-som-forsta-operator-uppkopplingsgaranti-pa-sitt-bredband/

 

Bild: Tele2