Hälsa / Träning Teknik / Prylar
Publicerat: 2017-07-25

Spaning

Världens första event för träning i VR

Världens första event för träning i VR

Den stora Fitnessfestivalen äger rum på Stockholmsmässan i december. Det digitala hälsoföretaget Great Clarity meddelar att man i år kommer att sätta upp världens första event för träning i Virtual Reality (VR) tillsammans med mässan.
Eventet, Future Fitness Lab, kommer att vara ett 500 kvadratmeter stort område avsatt för träning i VR och rikta sig till teknik- och träningsintresserade som vill prova det senaste inom fysisk aktivitet. Eventet anordnas för att inspirera till hur modern teknik kan ta vår träning och hälsa till nya nivåer.
Vad man kommer att få se och prova på är både VR-baserade träningsupplevelser som passar för hemmabruk och upplevelser som kräver specialanpassade maskiner och som förväntas finnas på de mest framåtlutade gymmen inom kort.
Träning i VR betyder att man har på sig ett VR-headset och upplever att man är i en annan verklighet. Det kan handla om en uppkopplad spinningcykel eller roddmaskin som tar tränaren till ett tävlingslopp i öknen eller Antarktis. Fokus är att förhöja upplevelsen av träning och ta utövaren till oanade höjder och platser.
Läs mer: http://www.futurefitnesslab.com/
http://www.mynewsdesk.com/se/stockholmsmassan/pressreleases/vaerldens-foersta-event-foer-traening-i-vr-saetts-upp-i-sverige-2074533