Hälsa / Träning Kultur / Fritid Mat / Dryck Media Värderingar
Publicerat: 2023-03-07

Spaning

Viktigaste trenderna 2023 enligt Meta

Viktigaste trenderna 2023 enligt Meta

Meta Foresight har publicerat sin trendrapport för 2023, ”Cultural Insights”. Rapporten innehåller beskrivning av 20 olika trender under fyra olika teman:

Exploratory identities – Handlar om att hur vi ser på oss själva definierar hur vi ser och engagerar oss i världen. Identitet handlar allt mer om att resa. Människor utforskar sin identitet när de diskuterar kroppslig integritet, omdefinierar medelåldern, omfamnar gränsöverskridande kulturer och visar hur mat kan koppla oss samman – vare sig det är Snickers-sallad eller tofu.

Refined relationships - Människors relationer är själva kärnan (om inte definitionen) av lycka. Även om denna sanning förblir evig, är typerna, formerna och sätten vi relaterar till varandra alltid i förändring. Människor är öppna med sina liv, oavsett om de ska på en blind date eller deklarera sin kärlek. De räknar ner och firar livets ögonblick, ser till stjärnorna för vägledning, utnyttjar ny teknik för att känna sig närmare än någonsin och bryr sig om sina djurvänner (både nära och fjärran).

Assertive aspirations - Våra förhoppningar, drömmar och mål motiverar oss att fortsätta att fortsätta. Oavsett utvecklingen ligger det verkligen inte i vår natur att drömma mindre. Vi fokuserar på (och agerar ofta på) nya ambitioner kring mentalt välbefinnande, meningsfullt arbete, hemförbättringar, nonstop fitness, pengar och mer.

Lived values - När vi agerar utifrån våra värderingar visar vi andra vad som är viktigt för oss. Människors värderingar utvecklas, tillsammans med engagemanget för att leva efter dem. Vi söker ny bekvämlighet på gamla platser, kräver åtgärder kring grundläggande rättigheter, sparar tid (när vi handlar) och navigerar i planetarisk ångest.

 

Källa: https://www.facebook.com/business/news/insights/culture-rising-2023-trends-report?content_id=J6TsIa7c1aUB5Xg

 

Bild: Screen shot