Resa
Publicerat: 2017-10-18

Spaning

Volvo tar upp kampen med Tesla

Volvo tar upp kampen med Tesla

Volvo har nu premiärvisat sitt nya prestandamärke Polestar. Polestar är ett fristående elbilsmärke som ska konkurrera direkt med Tesla. Vid presentationen bekräftade företaget att man har tre modeller på gång, en specialbyggd fabrik i Kina och en ny kundorienterad väg till marknad med prenumerationsbaserade all inclusive-tjänster
Först ut är en 600-hästars Polestar 1 som kommer att rulla av produktionslinan mitten 2019. Polestar 1, kommer att skapa en halo för det framtida Polestar-varumärket. Polestar 1 är en tvådörrars, 2+2-seater, Grand Tourer Coupé. Det är en elektrisk bil som stöds av en intern förbränningsmotor, den har en räckvidd på 15 mil. Effekten på 600 hk och 1000Nm i vridmoment placerar bilen i prestandabilssegmentet. Polestar 1 kommer att byggas i det specialbyggda Polestar Production Centre i Chengdu, Kina som är under konstruktion, med färdigställande planerat för mitten av 2018.
Med Polestar vill man också komma ifrån dagens traditionella ägarskap. Bilarna kommer att beställas 100 procent online och erbjudas med prenumeration på två eller tre år. Prenumerationen, som är all inclusive och utan handpenning, kommer även ha funktioner som upphämtning och lämning samt möjligheten att hyra andra fordon inom Volvo och Polestar-utbudet, allt inkorporerat i en månatlig betalning.
Polestar 1 kommer att följas av fler modeller helelektrisk drivlina. Först ut är Polestar 2. Produktion av Polestar 2 startar sent 2019 och blir det första helt batteridrivna fordonet (BEV) från Volvo Car Group. Polestar 2 blir en helelektrisk bil i mellanklassen  Den initiala fasen av Polestars nya modeller kommer sedan att slutföras med en större BEV i SUV-stil, Polestar 3, som skapar ett modernt uttryck av elektrifierad prestanda och kördynamik.
Den digitala approachen kommer också att kompletteras med ett nytt nätverk av fristående Polestar Spaces runt om världen. Här kan framtida Polestar-kunder interagera med produkter och varumärket. Polestar Spaces kommer att vara fristående och kommer inte att finnas inom existerande Volvoåterförsäljares utställningslokaler.
Mer information här: https://www.polestar.com/