White Guide 2016

Sveriges bästa restauranger presenterades igår på Kungliga Operan i Stockholm. 800 restauranger runt om i landet blev testade och fler än 600 kvalificerade sig för årets upplaga av White Guide Gala, nytt rekord.

– White Guide Gala är ett synligt bevis för den kraft som finns i svensk gastronomi idag – och engagemanget ökar för varje år vilket vi inte minst upplever genom att passionerade uteätare anmäler sig som Guiding Guest, White Guides community, som snart kommer att omfatta över 20 000 personer, säger Peter Hansson, vd för svenska White Guide.

Årets lista ser ut som följande:

Årets Bästa Restaurang – Restaurangkultur
Fäviken Magasinet, Järpen/Åre.

Årets Bästa Mästarklass – Gastronomi 
Esperanto, Stockholm.

Årets Stjärnskott
Imouto, Stockholm.

Årets Banbrytare
Omakase Köttslöjd, Stockholm.

Årets Serviceupplevelse
Spritmuseum, Stockholm.

Årets Värt en Resa
Gula Hönan, Hemse.

Årets Hjärtekrog
Surfers, Visby.

Årets Vinupplevelse 
PM & Vänner, Växjö.

Årets Ölupplevelse
Rex Brasseri, Umeå.

Årets Hållbara Gastronomi
Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.

Årets Rising Star
Filip Fastén, Agrikultur, Stockholm.

Årets Merroir Award
Sturehof, Stockholm.

Årets Terroir Award
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås.

Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen
Scandinavian Organics, Stockholm.

Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning
Björn Persson, Koka, Göteborg.

Global Gastronomy Award 2016
Dan Barber, Blue Hill, New York.

Läs mer på:

http://www.whiteguide.se/nyheter/sveriges-basta-restauranger-korade-white-guide-2016-ar-har