Hälsa / Träning Media
Publicerat: 2024-09-18

Spaning

Instagram lanserar särskilda konton för att skydda tonåringar

Instagram lanserar särskilda konton för att skydda tonåringar

Meta har lanserat Instagram Teen Accounts, en ny funktion på Instagram som riktar sig till tonåringar och deras föräldrar. Syftet med funktionen är att ge föräldrar större insyn och kontroll över sina tonåringars användning av appen samt att öka skyddet för unga användare.

Tonårskonton inkluderar automatiska säkerhetsinställningar som begränsar vem som kan kontakta tonåringarna och vilket innehåll de exponeras för. Bland de nya åtgärderna ingår att konton för användare under 16 år är privata som standard, vilket innebär att de måste godkänna nya följare. Dessutom begränsas möjligheten att ta emot meddelanden från okända personer och exponeringen för känsligt innehåll som våld eller kosmetiska ingrepp.

Föräldrar ges möjlighet att justera och övervaka inställningarna, och tonåringar under 16 år behöver föräldratillstånd för att göra mindre strikta ändringar. En annan nyhet är funktionen som påminner tonåringar att ta pauser från appen efter 60 minuters användning.

Den nya funktionen kommer att rullas ut globalt under de kommande månaderna och är ett steg mot att erbjuda en säkrare och mer anpassad upplevelse för yngre användare av Instagram.

 

Källa: https://about.instagram.com/blog/announcements/instagram-teen-accounts

 

Bild: Instagram