Hem / Boende
Publicerat: 2022-07-06

Spaning

AI-driven rumsplanering från Ikea

AI-driven rumsplanering från Ikea

IKEA lanserar en ny AI-driven interaktiv designupplevelse som heter IKEA Kreativ för IKEA.com och IKEA-appen. Med den nya funktionen kan amerikanska kunder designa och visualisera sina egna vardagsrum med digitaliserade möbler på sina smartphones istället för att resa till den fysiska butiken.
IKEA Kreativ fångar en vidvinkel 3D-projektion och låter kunden designa hela utrymmet. Den utnyttjar rumslig datoranvändning, maskininlärning och 3D-teknik för mixed reality som utvecklats av Silicon Valley AI-specialisterna Geomagical Labs, som Ingka Group förvärvade 2020. Funktionen använder liknande teknik för AI och datorseende som används av självkörande bilar, såsom AI-neurala nätverk som har tränats i att känna igen objekten och geometrin i inomhusutrymmen, stereovisionsalgoritmer att se i 3D, beräkningsfotograferingsalgoritmer och 3D-grafik med blandad verklighet.
För närvarande är IKEA Kreativ-funktionen tillgänglig på iOS-enheter och stationära datorer. I USA. Den kommer till Android-enheter senare i sommar. Funktionen förväntas lanseras i ytterligare länder i september.
 
Källa: https://www.ikea.com/us/en/home-design/
Bild: Ikea