Arbetsliv Kultur / Fritid Media
Publicerat: 2024-03-01

Spaning

AI-röster på Storytel

AI-röster på Storytel

Nu lanseras Voice Switcher i Sverige - en funktion där Storytels användare kan växla mellan olika svenska röster när de lyssnar på sin favoritbok. Med hjälp av ny teknik kompletteras den vanliga uppläsaren av tre olika AI-genererade röster, varav en tillhör en av Sveriges populäraste uppläsare, skådespelaren Stefan Sauk.

Voice Switcher är en innovation som syftar till att lösa det grundläggande ljudboksproblemet med att olika användare har olika smak gällande berättarröst. Det är en ny funktion som låter användaren anpassa sin lyssningsupplevelse genom att själv kunna byta runt mellan berättarröster till en som passar bättre. Hela 89% av Storytels lyssnare har någon gång avslutat en bok, inte för att boken var dålig, utan för att rösten inte passade dem.

Voice Switcher är möjlig på grund av en ny teknik för att generera AI-röster som Storytel har utvecklat tillsammans med ElevenLabs. De nya svenska rösterna flyttar fram kvaliteten kring AI-genererade röster nämnvärt, och det är första gången som de är optimerade för att läsa upp skönlitteratur.

 

Källa: https://press.storytel.se/post/stefan-sauk-en-av-ai-rosterna-nar-storytels-lyssnare-nu-kan-valj

 

Bild: Depositphotos