Resa
Publicerat: 2019-01-30

Spaning

Aktiv semester och detox bland årets resetrender

Aktiv semester och detox bland årets resetrender

Reseföretaget Ticket har listat sin version av 2019 års främsta restrender. Här har man identifierat äventyr och väl utvalda aktiviteter, hälsa och träning, digital detox, jakten på autenticitet och den genuina känslan, secondary cities och stort fokus på naturupplevelser som de intressantaste trenderna.
Upplevelser viktigare - Fler och fler reser idag för upplevelsernas, äventyrens – både de stora och små – och minnenas skull. Variationsrika semestrar efterfrågas mer och mer, oavsett om resan går till ett välkänt charterparadis eller till en mer outforskad del av världen. Detta har bidragit till en ökad popularitet för resmål där man kan kombinera sol, stad och spännande utflykter som Miami, Los Angeles, Sydney och Kapstaden, samt kryssningar i Karibien eller Medelhavet.
Uppleva det lokala - Svenska resenärer vill även i allt större utsträckning ha resor där mötet med semesterlandet och kulturen står i fokus, där man kommer nära naturen, befolkningen och det lokala köket. Denna trend började synas allt tydligare under 2018, och fortsätter starkt under 2019.
Mindre städer lockar - 2019 söker vi oss under inte i samma utsträckning till huvudstäderna, utan istället till ländernas något mindre kända städer – så kallade secondary cities. Ett exempel kan vara att upptäcka Lyon istället för Paris, Florens som alternativ till mer välbesökta Rom eller Milano, och Valencia istället för Barcelona. Detta hänger ihop med att svenska resenärer idag vill uppleva semesterlandets mer genuina, autentiska kultur, vilket är lättare om resan går till en något mindre stad dit färre turister söker sig.
Uppleva naturen - I takt med att allt fler resenärer väljer en mer aktiv semester ökar önskan om att uppleva landets natur. Trenden 2019 är att söka en friluftskänsla under semestern, gärna genom olika vandringar, från en cykelsadel, åka på safari, eller på annat sätt utforska semesterlandets natur och landsbygd.
Skärmfri semester - Digital detox har varit på tapeten länge, men 2019 blir året då fler och fler checkar ut från mobiltelefonens lockande appar under semestern. Med en mer analog semester är det lättare att stanna upp, vara närvarande, njuta mer och få ut mer av semesterresan.
Källa: https://via.tt.se/pressmeddelande/2019-ars-stora-restrender