Hem / Boende Teknik / Prylar
Publicerat: 2017-09-29

Spaning

Amazon utökar utbudet av digitala assistenter

Amazon utökar utbudet av digitala assistenter

På e-handelsföretaget Amazons event häromdagen visade man upp nästa omgång av sin hårdvara för sin digitala assistent Alexa, produktserien Echo. Den ordinarie versionen av högtalaren Echo kommer nu i en ny version i lite andra material. En variant med ett tygaktigt utseende och en i ett trä liknande material. Den gamla designen kommer att finnas kvar i Echo Plus, en enhet där man satsat på ett betydligt bättre ljud samt funktionalitet för att agera hubb för smarta hem.
Mest uppmärksamhet fick Echo Spot som är ett slags väckarklockehybrid av Echo Show och Echo Dot. Den har en liten rundad skärm på 2,5 tum och kan – förutom det uppenbara att vara en väckarklocka - också göra saker som att ringa videosamtal, spela musik, visa väder, fungera som en babymonitor, kontrollera det smarta hemmet samt kopplas till externa högtalare via kabel eller Bluetooth.
Förutom ovanstående så lanserade man även Echo Buttons som är en typ av smarta knappar som kan kopplas till funktioner hos Echo-enheter. Dessutom visade man upp Echo Connect, ett tillbehör som gör det möjligt att ringa samtal med Echo-enheter via fast telefoni
Ingen av dessa produkter finns ännu att köpa i Sverige och det är oklart när (om) de kommer att lanseras här.
Läs mer här: http://www.businesswire.com/news/home/20170927006219/en/