Arbetsliv Shopping
Publicerat: 2020-11-11

Spaning

Amazon utvecklar Distance Assistant

Amazon utvecklar Distance Assistant

E-handelsföretaget Amazon har utvecklat en programvara, Distance Assistant, för att i realtid hjälpa företag med att se till att människor håller distansen. Programvaran bygger på artificiell intelligens. Den ger anställda feedback i realtid om social distansering via en 50-tums bildskärm, en kamera och med hjälp av en dator.
Den fristående enheten använder maskininlärningsmodeller för att skilja människor från sin omgivning. I kombination med djupavläsare skapar programmet en exakt avståndsmätning mellan människor. När människor går förbi kameran visar en bildskärm livevideo med visuella markeringar för att visa om de är inom 6 fot från varandra. Individer som håller rätt avstånd från varandra är markerade med gröna cirklar, medan de som är närmare varandra markeras med röda cirklar. Indikatorerna på skärmen är utformade för att påminna och uppmuntra kunder att hålla lämpligt avstånd från andra.
 
Amazon har nu också beslutat att göra programvaran och AI-teknik bakom denna innovation till open source så att vem som helst kan skapa sin egen Distance Assistant. Individer och företag, stora som små, kan ladda ner paketet utan kostnad och komma igång med hjälp av endast en dator och en kamera.
 
Källa: https://www.aboutamazon.com/news/operations/amazon-introduces-distance-assistant
 
Bild: Press Amazon