Arbetsliv Shopping
Publicerat: 2019-04-05

Spaning

LogTrade ska ta fram robot för paketutlämning

LogTrade ska ta fram robot för paketutlämning

Logistikföretaget LogTrade inleder strategiskt samarbete med Dyno Robotics för att skapa Sveriges första självlärande lager- och utlämningsrobot. Den ska jobba på ”paketutlämningen” dygnet runt, samarbeta med människor och andra servicerobotar. Roboten kommer ta sina ordrar från LogTrades leveranshanteringssystem.

Den nya lösningen är tänkt att vara en fortsättning på det projekt som inleddes i höstas då Atrium Ljungberg, i samarbete med LogTrade, tog fram de två första versionerna av utlämnings-konceptet The Point (Leveriet). För att konceptet ska bli långsiktigt lönsamt och attraktivt för fler fastighetsägare måste lagret kunna arbeta autonomt med hjälp av smarta lagerrobotar.

LogTrades utlämningsrobot kommer inte behöva någon extra anpassning och programmering för att fungera på ett särskilt ställe. Utan den kommer att fixa ”arbetsplatsintroduktionen” själv och sedan börja köra. Det som gör robotprojektet världsunikt är att det kommer att jacka in i ett paket- och transporthanteringssystem – det vill säga i LogTrades plattform. Det är en naturlig integrering eftersom LogTrade är systemet som kan tala om för roboten vilka paket som ska plockas och när de ska plockas, samt ser till att rätt QR-koder finns på paketen och hyllorna och annorstädes.

En första versionen av plattformen som kan navigera autonomt väntas bli klar under maj i år (2019). Den första fysiska roboten redo för paketutlämningsmarknaden väntas bli klar en tid därefter.

Källa: https://www.logtrade.se/2019/04/03/sveriges-forsta-robot-for-paketutlamning/