Hälsa / Träning
Publicerat: 2024-01-09

Spaning

BeamO – hälsokontroll i hemmet

BeamO – hälsokontroll i hemmet

Hälsoteknikföretaget Withings lanserar nu BeamO – en 4-i-1-enhet för hälsokontroller i hemmet. ”Multiskopet” kommer göra det möjligt att direkt i hemmet på egen hand mäta viktiga hälsodata som vanligtvis tas under ett läkarbesök, och enheten kommer bli tillgänglig i USA efter FDA-godkännande. BeamO kombinera EKG-, oximeter-, stetoskop och termometersensorer och kan därmed förvandla den traditionella kroppstermometern till ett verktyg för regelbunden övervakning av hjärt- och lunghälsa. BeamO är bärbar och mindre än en smartphone, utformad för att hjälpa individer utföra hälsokontroller i hemmet.

BeamO har flera sensorer som strålar ljusvågor för att tolka blodflödesmönster och temperatur, samt akustisk information. Den utför flera funktioner i en handhållen enhet:

Hand till hjärta: - Fotopletsymografi (PPG) och elektroder längs sidorna gör att BeamO kan utföra blodsyresättning (SpO2) och hjärtfrekvensavläsningar samtidigt som den också utför ett 1-avlednings-EKG av medicinsk kvalitet. Ett lätt grepp om BeamO initierar mätningar som användaren kan se i realtid på den animerade LED-displayen i färg.

Höjer temperaturen: BeamO utför mätningar av kroppstemperaturen med en icke-invasiv skanning av tinningartären. Andra generationens hot spot-sensor är en vidareutveckling av Withings Thermo-sensorteknik och är en termofil med ett enda element som smalnar av den infraröda strålens fokalområde för kontaktlösa mätningar. Detta ökar mätningens känslighet och gör den mer robust mot förändringar i avstånd från huden eller rörelser.

Lyssnar till din hälsa:  BeamO är även ett digitalt stetoskop som fångar upp akustiska ljudvågor från bröstkorg eller rygg genom en pietzoelektrisk skiva. Med handledning kan användarna göra exakta mätningar av hjärta och lungor. Utrustad med en USB-C till hörlursadapter kan resultaten höras via hörlurar och sömlöst överföras, lagras och delas i appen. Under telemedicinska vårdbesök kan läkarna med hjälp av strömmat ljud vägleda placeringen av enheten och fokusera på specifikt intressanta områden.

Med dessa funktioner kan BeamO genomföra en 4-i-1 hälsokontroll av kroppstemperatur, hjärta och lungor på mindre än en minut. Den kommer att kunna varna användare för eventuell feber och infektion och upptäcka eventuella kardiovaskulära problem. Efter FDA-godkännande kommer den bland annat att kunna upptäcka förmaksflimmer, en av de vanligaste formerna av arytmier, och varna om hjärtfrekvensen är onormal.

 

Källa: https://www.withings.com/se/en/beam-o

 

Bild: Withings