Privatekonomi
Publicerat: 2023-03-14

Spaning

Betala med fingret i Mercedes

Betala med fingret i Mercedes

Mercedes-förare i Tyskland kan nu godkänna betalningar i bilen för digitala tjänster och hårdvaruuppgraderingar med hjälp av en fingeravtryckssensor på fordonets instrumentpanel utan att behöva ange en PIN-kod eller använda en extra mobil enhet för att verifiera en transaktion.

Mercedes har integrerat fingeravtryckssensorer i MBUX-huvudenheten och infotainmentcentret för fordon i dess EQS- och EQE-serier, dess S-klass och C-klass och den nyligen lanserade GLC, vilket gör det möjligt för ägare att genomföra transaktioner som uppfyller kraven för stark kundautentisering (SCA) från ett kvalificerat Visa-debet- eller kreditkort med Mercedes Pay+-plattformen.

Mercedes planerar också att lägga till stöd för biometriska inbyggda betalningar i bilen för andra fordonsrelaterade tjänster inklusive tankning, och att lansera tjänsten Mercedes Pay+ till andra europeiska marknader i år.

 

Källa: https://group-media.mercedes-benz.com/marsMediaSite/en/instance/ko/World-premiere-of-Mercedes-pay-Mercedes-Benz-Mobility-turns-the-car-into-a-payment-device.xhtml

 

Bild: Press Mercedes