Teknik / Prylar
Publicerat: 2022-10-27

Spaning

Biometriska data attraktiv måltavla för cyberkriminella

Biometriska data attraktiv måltavla för cyberkriminella

Trend Micro varnar i rapporten ”Leaked Today, Exploited for Life - How Social Media Biometric Patterns Affect Your Future” för att biometriska data skapar allvarliga risker för falsk autentisering för en lång rad digitala verktyg och funktioner, inte minst i metaverse.

Biometrisk teknik spelar en mycket större roll i våra liv nu än för tio år sedan. Idag används den för allt fler moment i vår vardag, såsom vid passering gränskontroller, inloggning på ett bankkonto, uttag av kontanter eller betalning av kollektivtrafik.

Sociala medier ger oss möjlighet att hålla kontakten med människor världen över och vi delar våra upplevelser i form av foton, video och ljud. Genom att dela med oss av personligt innehåll, delar vi dessvärre också med oss av våra potentiellt känsliga biometriska mönster. Det finns till exempel nästan tio miljoner inlägg på Instagram med hashtagen #EyeMakeup, medan videor med #EyeChallenge har över två miljarder visningar på TikTok. Båda dessa hashtags innehåller inlägg där personer visar foton på sina irisar.

Informationen från sociala medier kan användas för identitetskapning, övervakning av myndigheter eller för att generera deepfakes (särskilt av offentliga personer). Det är än så länge relativt ovanligt att denna data används för ekonomiskt motiverad brottslighet, men den omfattningen förväntas öka allt eftersom cyberkriminella blir bättre på att förfalska den biometriska datan.

Biometriska data spås bli en användbar nyckel till cyberkriminalitet i metaverse

 

Källa: https://www.trendmicro.com/vinfo/us/security/news/internet-of-things/leaked-today-exploited-for-life-how-social-media-biometric-patterns-affect-your-future

 

Bild: Press Trend Micro