Mode / Design Resa
Publicerat: 2023-08-10

Spaning

BMW lanserar smarta glasögon

BMW lanserar smarta glasögon

Biltillverkaren BMW har utvecklat ConnectedRide Smartglasses, designade för att öka säkerheten och ge realtidsdataprojektion för motorcyklister. Glasögonen har heads-up display-teknik och gör att förare kan komma åt information om utrustning, hastighet och navigationsdata direkt i sitt synfält utan behov av displaypaneler.

Glasögonen, som är planerad att släppas i USA i slutet av 2023, sägs erbjuda motorcyklister en säkrare och effektivare resa, vilket gör det möjligt för dem att förutse vägförhållandena. De är designade för att passa olika hjälmar och har ett litiumjonbatteri som ger upp till 10 timmars användning vid temperaturer från –14 till +122°F. Bluetooth-anslutning möjliggör också sömlös integration med smartphones och en motsvarande app möjliggör pre-ride-inställningar.

BMW Motorrad kommer att erbjuda två uppsättningar certifierade UVA/UVB-linser med antracitbåge, och för de med receptbelagda glasögon kan optiker använda en RX-adapter för att justera linserna till önskad synskärpa.

 

Källa: https://www.bmw-motorrad.co.uk/en/Equipment/apparel/connectedride-smartglasses.html

 

Bild: BMW