Resa Teknik / Prylar
Publicerat: 2019-05-13

Spaning

Circle K inviger första korridoren av supersnabb-laddare

Circle K inviger första korridoren av supersnabb-laddare

Den 9 maj invigdes en ny korridor av supersnabbladdare (High Power Charging) längs E6:an mellan Oslo och Köpenhamn i samarbete med IONITY. Supersnabbladdarna, med effekt upp till 350 kW, installeras till en början på fyra stationer på sträckan. Den officiella invigningen och bandklippningen skedde på Circle K Strömstad E6 och nya Audi e-tron fanns på plats för att premiärladda.
I Sverige utrustas till en början cirka 30 Circle K stationer med supersnabbladdare. I snitt kommer det att byggas sex supersnabbladdare per station. Nätverket kommer att ge bilister möjlighet till supersnabbladdning ungefär var tolfte mil.
De första elbilarna som har kapacitet att ta emot 350 kW effekt väntas komma ut på marknaden i slutet av 2019, men för de elbilar som redan idag kan hantera upp emot 100-150 kW innebär de nya supersnabbladdarna ett rejält lyft.
Circle K Strömstad var den första stationen i Sverige att få supersnabbladdare. Förutom fyra supersnabbladdare med 350 kW effekt så finns på stationen även en snabbladdare från Bee Charging Solutions (fd. Clever) som erbjuder 50 kW.
 
Källa: https://m.circlek.se/sv_SE/pg1334072652047/om-circlek/NyheterochPress.html#/pressreleases/circle-k-inviger-foersta-korridoren-av-supersnabbladdare-knyter-ihop-oslo-med-koepenhamn-laengs-e6-an-2871625