Clarion Hotel satsar på takodlingar och skördemeny

Clarion Hotel satsar på takodlingar och skördemeny

Clarion Hotel satsar på att anlägga takodlingar på flera av sina hotell. Först ut är Clarion Hotel Post i Göteborg, som nu erbjuder höstens skörd till hotell- och restauranggäster. Grönsaker, örter, frukter och bär, serveras direkt från taket och kommer finnas på menyn under namnet “Harvest Dinner” under september.

På Clarion Hotel Posts tak har 16.000 liter jord förvandlat en betongyta till en grönskande oas. Odlingen anlades under 2017 och har fått stor uppmärksamhet i media. Takodlingen går under namnet Urban Garden och är den första hotelltakodlingen i Norden. Stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlingen ser till att hotellets restauranger, Norda och vRÅ har tillgång till närodlade primörer.

Odlingen går helt i linje med hotellets satsning på mer Plant Based Food och miljömässigt stödjer den Clarions ambition med färre transporter. Odlingen göds av matavfall, som enligt Bokashi-metoden tar vara på allt organiskt avfall.

Onsdagen den 29 augusti lanserades ett nytt menykoncept på restaurang Norda, menyn kallas för Harvest Dinner och är framtagen tillsammans med Marcus Samuelsson. Harvest Dinner baseras på skördade råvaror i säsong från Posts egen takodling, Kajodlingen och andra lokala producenter så som Lilla Labäck. Så kallade “ugly greens” används också i en så stor utsträckning som möjligt.

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/clarion-hotel/pressreleases/clarion-hotel-satsar-paa-takodlingar-clarion-post-foerst-ut-med-skoerdemeny-2667077