Mat / Dryck
Publicerat: 2023-05-16

Spaning

Chokladkaka utan kakao

Chokladkaka utan kakao

Livsmedelstillverkaren Fazer har tagit fram en växtbaserad chokladkaka utan kakao. Skapelsen som går under namnet ”Taste the Future” är en ny typ av produkt tillverkad av mältad råg och kommer i två olika smaker; blåbär och salt karamell. Fazer Taste the Future är en del av Fazers arbete med att utveckla framtidens choklad. Man har härvskapat ett växtbaserat koncept som varken innehåller kakao, kakaosmör eller mjölk.

Konfektyrkakan, som den kallas, skapades genom att analysera smakprofilerna hos olika sädesslag och kombinera med andra växtbaserade ingredienser. Smaken av mältad råg skapas genom att den rostas lätt tills den får en brun färg. Detta ger en djup, rostad och bitter smak som ofta jämförs med smaken av kakao. Den specifika smakprofilen kompletteras med vegetabiliskt fett, vilket resulterar i en välsmakande konfektyrkaka som smälter i munnen. Den begränsade utgåvan av de handgjorda Fazer Taste the Future kommer att säljas på Gateau i Sturegallerian i Stockholm och på Gateau Södra Förstadsgatan i Malmö. Under testförsäljningen samlar Fazer in feedback från konsumenterna för att vidareutveckla produkterna.

 

Källa: https://news.cision.com/se/fazer-group/r/fazer-testlanserar-en-forsmak-av-framtiden--fazer-taste-the-future---konfektyrkaka-utan-kakao,c3769794

 

Bild: press Fazer