Mode / Design
Publicerat: 2019-12-13

Spaning

Crowdfunding ska förverkliga världens mest hållbara löparsko

Crowdfunding ska förverkliga världens mest hållbara löparsko

Svenska skoföretaget Icebug tänker producera världens mest hållbara löparskor – med hjälp av crowdfunding. Icebug söker nu stöd hos löpare världen över. Utan att kompromissa med prestanda eller utseende, har Icebug tagit fram en ny sko där man sett över alla material och processer. Resultatet är världens just nu mest hållbara traillöparskor.
Prototyper av skorna har testats intensivt för att se att de klarar de höga kraven, även för teknisk traillöpning. De nya skorna heter Icebug Outrun och är en bekväm sko som passar så väl rutinerade löpare som vill ha en bekväm långdistanssko, som nybörjare och vanliga motionärer som söker en skön sko för vardagsträning. Skorna är tillverkade i en fabrik med solceller för att minska klimatavtrycket, och för de utsläpp som ändå återstår klimatkompenserar Icebug med 200 procent, vilket innebär att skorna är klimatpositiva.
Kickstarterkampanjen lanseras 10 december och pågår i 40 dagar. Icebugs mål är att under den perioden få in 200 000 kronor från traillöpare världen över.
Icebugs Kickstarterkampanj hittas här: https://www.kickstarter.com/projects/icebugofficial/icebug-outrun-the-most-sustainable-trail-running-shoe-yet