Det återvunna plagget är årets julklapp 2018

Det återvunna plagget är Årets julklapp 2018

HUI Research har utsett ”det återvunna plagget” till årets julklapp 2018. Enligt HUI speglar det svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Enligt HUIs motivering har konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.

Det återvunna plagget – plagg helt eller delvis tillverkade av återvunna material eller second hand – uppfyller alla HUIs kriterier för Årets julklapp. Vi lever i en tid där konsumenterna vill handla mer hållbart och detaljhandeln möter upp med nya alternativ.

 

Läs mer: http://www.hui.se/nyheter/arets-julklapp-2018