Resa
Publicerat: 2020-08-17

Spaning

Digital nyckeldelning

Digital nyckeldelning

M – Volvo Car Mobilitys bildelningstjänst är först i Sverige med att lansera digital nyckeldelning, en ny funktion som gör det möjligt att skicka över bilnyckeln med ett par knapptryckningar i appen och på så sätt ge en annan person tillgång till bilen. Den digitala nyckeln har funnits hos M från början, men tack vare den nya funktionen för digital nyckeldelning kan nu kunderna ge en annan person tillgång till bilen oavsett var de befinner sig.
Så fort bokningen har startat kan kunden dela sin digitala nyckel direkt i appen via bokningsdetaljerna. Allt man behöver göra är att välja hur man vill dela länken till nyckeln, det kan vara genom SMS, Messenger, Whatsapp, email etc. Personen som ska ta emot nyckeln behöver också ha M-appen nedladdad och ett konto registrerat. När mottagaren har accepterat länken har båda förarna tillgång till nyckeln och den bokningsinformation som är relevant i appen. Det är möjligt att dela nyckel med en person åt gången och att lämna tillbaka nyckeln när som helst bokningen pågår.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/m-volvo-car-mobility/news/m-volvo-car-mobility-lanserar-digital-nyckeldelning-408500
 
Bild: Press M