Resa
Publicerat: 2023-09-27

Spaning

Enklare att ladda hos Cirkle K

Enklare att ladda hos Cirkle K

Circle K har släppt en betaversion av Autocharge - ett nytt sätt att ladda och betala för elbilsladdning. Circle K:s lösning är oberoende av bilmärke, och detta är de först ut med Sverige. Lösningen innebär automatisk start och betalning av laddningen. Det är bara att köra fram till laddaren, sätta kabeln i bilen, ladda och köra i väg.

Flera uppdateringar har gjorts i Circle K Charge-appen. Autocharge, som den senaste funktionen kallas, innebär att i stället för att använda en app eller betalkortsterminal för att starta laddningen, behöver kunden bara sätta i kabeln i bilen.

En annan uppdatering som gjorts handlar om att förenkla sin reseplanering. Numera kan elbilisten inte bara se vilka laddare som finns, dess effekt och om de är lediga – utan även batteristatus på de bilar som laddar på stationen. Det betyder i klarspråk att man redan i bilen vet hur tillgängligheten ser ut och kan uppskatta hur lång en potentiell kötid kan bli.

Autocharge fungerar med alla bilmodeller och märken som stöder funktionen och listan uppdateras löpande när nya bilmodeller kommer ut på marknaden. För att komma i gång behöver man registrera sin bil i Circle K Charge-appen och där kan man även se om ens bil stöds av Autocharge eller inte.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/circlek_sverige/pressreleases/enklare-laddning-paa-circle-k-3274730

 

Bild: Cirkle K Press