Hem / Boende Privatekonomi
Publicerat: 2020-11-18

Spaning

Få en bostad genom BoLotto

Få en bostad genom BoLotto

Telge Bostäder startar ett nytt koncept för lägenhetsuthyrning – BoLotto. Chans till lägenhet oavsett hur många köpoäng du har, kontraktet slumpas ut. Bolaget ser många fördelar med att låta några lägenheter tilldelas utanför ordinarie kö – en av dem är att underlätta för unga att få ett hyreskontrakt, en annan att det motarbetar den svarta uthyrningen.
När du söker en lägenhet via BoLotto spelar det ingen roll hur många köpoäng du har. Bland de sökande slumpar systemet automatiskt fram de personer som blir erbjudna visning och vilken turordning dessa ska ha. Av de cirka hundra lägenheter som varje månad är aktuella för nya hyresgäster väljs tre lägenheter ut för att hyras ut via BoLotto. Storlek på lägenhet, hyra och områden kan variera men de mest attraktiva och populära exkluderas.
BoLotto – så här går det till
Lägenheter som är aktuella för BoLotto finns publicerade på Telge Bostäders hemsida i ett dygn. Under det här dygnet kan vem som helst i Telge Bostäders kö anmäla intresse på lägenheten. När lägenheten tas bort från hemsidan sköter systemet automatiskt den slumpvisa dragningen bland intresseanmälningarna. För att ha möjlighet att hyra en lägenhet ska du uppfylla Telge Bostäders uthyrningskrav och vara beredd att flytta in så snart lägenheten är ledig att hyra.
 
Källa: https://www.telge.se/om-telge/nyheter/bolotto/
 
Bild: Depositphotos