Facebook och Ray-Ban presenterar smarta glasögon

I ett samarbete har Facebook och EssilorLuxottica lanserat Ray-Ban Stories: smarta glasögon som ska vara ett nytt sätt att ta bilder och video, dela sina äventyr och lyssna på musik eller ta telefonsamtal. Ray-Ban Stories kostar 299 dollar och kommer till att börja med att finnas att köpa i 20 stilkombinationer online och i utvalda butiker i USA, Australien, Kanada, Irland, Italien och Storbritannien.

Ray-Ban Stories har dubbla integrerade 5MP-kameror som låter användaren filma från ett förstapersonsperspektiv. Man kan ta foton och upp till 30 sekunders videor med knappen för inspelning eller handsfree med röstkommandon i Facebook Assistant. En fast ansluten lysdiod tänds för att låta människor i närheten veta när man tar ett foto eller en video. Glasögonen har även strömlinjeformade öronhögtalare inbyggda och Ray-Ban Stories tre-mikrofonljudsystem ger röst- och ljudöverföring för samtal och videor.

Ray-Ban Stories paras med den nya Facebook View-appen, så att användaren kan dela sina historier och minnen sömlöst med vänner och följare av sociala medier. Facebook View -appen gör det enkelt att importera, redigera och dela innehåll som fångats med de smarta glasögonen till appar på din telefon: Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat och mer.

 

Källa: https://about.fb.com/news/2021/09/introducing-ray-ban-stories-smart-glasses/

 

Bild: Screen shot