Arbetsliv Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-09-19

Spaning

Genombrott för 3D-teknik

Genombrott för 3D-teknik

Europas små och medelstora företag (SMB:er) anser att 3D-teknik är avgörande i jakten på reducerade kostnader och att förbättra sin agilitet. Enligt ny forskning utförd av Ricoh Europe, säger 44 % av de 2 370 tillfrågade SMB-ledarna i 23 länder att de redan har investerat i 3D-teknik. Ytterligare 30 % planerar att investera inom de kommande två åren.
70 % planerar att använda 3D-utskrifter till att utforska nya tillverkningsstrategier och tekniker. 56 % planerar att använda teknologin till att minska lagerhanterings-, frakt- och materialkostnader genom att skriva ut produkter till kunder efter behov. För att snabbt kunna anpassa och experimentera med produkter efter kundkrav som kontinuerligt ändras, planerar även 80 % av SMB:erna att införliva 3D-teknik i deras produktutvecklingscykler.
Vinningen i att investera i ny utskriftsteknologi, såsom 3D-teknik, är redan mätbar. 69 % av SMB:erna säger att utskrifter spelar en grundläggande roll i deras möjlighet att kapitalisera på nya affärsmöjligheter. Dessutom anser 65 % att nya typer av utskriftsteknologier hjälper deras organisation att övervinna kund- och leverantörsproblem, och 71 % säger att ny utskriftsteknologi hjälper till att göra verksamheten smidigare.
 
Läs mer på http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/se