Google Assistant kommer till Volvos bilar

Google Assistant kommer till Volvos bilar

Volvo Cars kommer i samarbete med Google integrera den röststyrda Google Assistant, Google Play Store, Google Maps och andra Google-tjänster i nästa generation av sitt infotainmentsystem Sensus, som kommer att vara baserat på operativsystemet Google Android.

Eftersom nästa generations Sensus kommer att vara Android-baserat, kommer nya appar och mjukvaruuppdateringar att vara tillgängliga i realtid och kan aktiveras automatiskt. Detta gör att framtidens Volvo-bilar kommer att kunna reagera på kundernas behov och visa förarna aktuell information och erbjuda förutsägande tjänster.

Google Assistant tillhandahåller ett centralt röstgränssnitt för bilen som gör att föraren kan styra funktioner såsom luftkonditioneringen, och använda appar för att spela upp musik och skicka meddelanden. Integrationen bidrar till att minska de störande momenten för föraren och gör att denne kan hålla blicken på vägen hela tiden.

Google Maps kommer även att göra att nästa generations Sensus kan visa uppdaterad kart- och trafikinformation i realtid för att på så sätt hålla förarna uppdaterade om trafiksituationer längre fram på vägen och proaktivt föreslå alternativa resvägar.

Det första Android-baserade systemet är planerat att lanseras om några år.

 

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/volvo_personbilar/pressreleases/volvo-cars-integrerar-google-assistant-google-play-store-och-google-maps-i-naesta-generations-infotainmentsystem-2500951