Media Shopping Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-08-15

Spaning

Google Assistent nu på svenska

Google Assistent nu på svenska

Google börjar nu att rulla ut den digitala assistenten Google Assistent på svenska för smartphones - inom kommande veckor finns den tillgänglig för alla användare på kompatibla Android- och iOS-enheter i Sverige. Google Assistent gör det möjligt för användare att föra en tvåvägsdialog med Google, och kan därigenom hjälpa dem att få saker och ting gjorda i vardagen - från att skicka sms, sätta påminnelser och spela musik till att hitta användbar information, göra översättningar och navigera till önskade destinationer.
Den nya versionen av Google Assistent är skräddarsydd för den svenska marknaden, och kan göra allt från att sjunga med i svenska låtar till att förstå att vädret är någonting svenskar tar på absolut högsta allvar. På Android-enheter aktiveras den genom att hålla inne hemknappen eller använda röstkommandot “Ok Google”, och på iOS genom att använda Google Assistents app.
En viktig komponent i lanseringen av Google Assistent på svenska är dess lokala relevans och användningsområden för konsumenter i Sverige. Utöver Googles egen funktionalitet kommer konsumenter därför i samband med lansering att ha tillgång till flera svenska företags integrationer med Google Assistent.
Ett par av de svenska varumärken som utvecklat funktionalitet för Google Assistent är ICA, H&M Home, SAS, SJ, och Sveriges Radio. Dessa aktiveras genom att säga “Prata med...” till Google-assistenten. ICAs applikation hjälper användare med matinspiration och inköpslistor, och H&M HOMEs’ stylist inspirerar och ger tips om styling för hemmet. SAS gör det möjligt för resenärer att reseplanera och checka in, och SJ underlättar för pendlares vardag genom att erbjuda bland annat tåginformation. Med hjälp av Sveriges Radios funktionalitet kan användare lyssna på en mängd olika kanaler och program - från sommarpratare i P1 och P3 Dokumentär till senaste Ekot. Fler varumärken som utvecklat funktionalitet för Google Assistent är bland annat Acast, PostNord, Bonnier News och Mindfulness-appen.
 
Läs mer: https://assistant.google.com/intl/sv_se/