Arbetsliv Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-06-26

Spaning

Gör ditt barn chef över din mobil

Gör ditt barn chef över din mobil

Tycker du det är svårt att hålla fingrarna borta från mobilen? Pockar Instagram och Facebook på din uppmärksamhet, eller kollar du jobbmailen stup i kvarten, även när du är ledig?
Undersökningar av bland annat Unionen och Manpower visar att många räknar med att vara tillgängliga för arbete under semestern. Detta gäller även på kvällar och helger. Trenden med att alltid vara tillgänglig för jobb har fått reaktioner, och både hälsan och barnen anses kunna fara illa av denna brist på avkoppling.
Inför sommarens semestrar har UNICEF Sverige dragit igång en kampanj – ”100% jobbfri semester” – som en uppmaning till företag och anställda att inte vara tillgängliga för arbete under sin ledighet. Kampanjen är för barnens skull och en del av UNICEFs Barnrättsprincip, där rimliga arbetsförhållanden för anställda med barn är en viktig punkt. Förutom att få hjälp med ett autosvar till mailen, som tydligt visar att du inte kommer att vara tillgänglig, har UNICEF också utvecklat en app. PlayTimer hjälper dig att jobbsäkra mobilen och du kan leka med ditt barn utan avbrott. Mobilen låses och larmar om du frestas att röra den, och endast med ansiktsigenkänning av ditt barn låser du upp den. Barnet är chef, helt enkelt!
Läs mer: http://unicef.se/barnrattsprinciperna
http://www.manpowergroup.se/pressrum1/#
http://www.unionen.se/filer/unionen-tillganglighet-under-semestern-2014