Media
Publicerat: 2012-10-31

Spaning

Happiness on the WWW

Happiness on the WWW

Vi matas med information om katastrofer, olyckor och brott. Något som är viktigt för att få en rättvis bild av verkligheten men vilket även påverkar vår vardag enormt. Om vi drar en parallell till lycka. Den känsla vi människor strävar efter och som står som föremål för forskning, studier, konstprojekt och litteratur, så har vi sett ett antal olika projekt på webben som bejakar lyckan för att ge besökaren en digital humörboost.
Här är några exempel på projekt med lyckan i fokus, alla funna på www.
Illuum http://www.illuum.com/overview
En gratis app som hjälper dig att studera och förbättra din lycka genom att betygsätta ditt dagliga humör på en skapa 1 (the worst) till 9 (awesomeness). Data är enkelt äversatt till grafer för att man enkelt ska veta att tisdag morgon är den lyckligaste tiden och söndagar tvärtom.
The Nicest Place on The Internet http://thenicestplaceontheinter.net/
Här pratar vi om mänsklig interaktion. På svenska översatt till 'Den trevligaste platsen på internet' finns användargenererade filmer som erbjuder betraktaren kramar.
Gigglers.tv http://www.gigglers.tv/
En site med hundratals YouTube klipp med nätets roligaste skratt där även användare är välkomna att ladda upp sina egna skratt. Ambitionen? Att sprida skratt och göra världen lite gladare. As simple as that.
Gives Me Hope http://www.givesmehope.com/
Bläddra bland berättelser kring hopp. Här delar användare med sig av livets gladare stunder, alla som ingjuter känslan av hopp. Kolla in sidan för en bättre förståelse.
Med lycka som utgångspunkt, borde inte företag erbjuda tjänster, berättelser och upplevelser utöver sin verksamhet, som i slutändan inte endast driver försäljning utan gör kunden lite lyckligare? Det har tidigare pratats om 'Random Acts of Kindness', då företag sökt upp sina kunder på de mest oväntade sätt för att spontant skänka lite mer glädje i vardagen. Jag har inga svar eller förslag. Men jag gillar tanken.