Mat / Dryck
Publicerat: 2018-10-01

Spaning

Hetare smaker 2019 enligt Arla

Hetare smaker 2019 enligt Arla

Arla lanserar Årets Smak, en satsning på att öka kunskapen om smak bland proffs och konsumenter. För första gången i Sverige tar ett företag ett helhetsgrepp kring smakupplevelsen där trendspanare, sensoriker, kockar och konditorer tillsammans går på djupet i de senaste trenderna. Arla har tagit fram Årets Smak – ett verktyg för alla som vill lära sig mer om hur man tar sin matlagning till nya höjder.
Inom konceptet för Årets Smak kommer man att fokusera på en trend som kommer påverka våra smakupplevelser extra mycket under det kommande året. Tillsammans med Arlas och externa experter analyserar man trenden och presenterar den i form av lättförståeliga smakpaletter och speciellt framtagna recept inom både mat och dessert. Ambitionen är att hjälpa proffs och konsumenter att på ett djupare plan förstå hur smak fungerar och bidra till matglädje och experimentlusta.
Arlas trendanalys visar att heta smaker som chili och peppar kommer vara populärare än någonsin 2019. Vi svenskar har under 2010-talet vant oss vid att använda hetta i maten. Smaksättare som sambal, sriracha och jalapeño har gjort oss vana vid mer styrka än vad som traditionellt funnits i det svenska köket.
Läs mer: https://kund.arla.se/aretssmak/