Teknik / Prylar
Publicerat: 2013-02-08

Spaning

Home Automation

Home Automation

Apputvecklingen har under senare tid skjutit i höjden, och bidragit till att ge upphov till många innovativa tekniklösningar. En betydande mängd appar har utvecklats för att i större utsträckning ha möjlighet att integrera med föremål i vår hemmiljö. I dagsläget finns t.ex. appar för att sköta belysning, styra dator, digitalbox och tv, kontrolera kaffemaskin och kylskåp, bland mycket annat.
Trenden att använda appar för att integrera med vardagsföremål i hemmet kallas ”home automation”, och är starkt etablerad i bland annat Nordamerika, men spås även inom en snar framtid att få genomslag även i Sverige.
Utvecklingen kan komma att bli påtaglig i ett nära framtidsperspektiv, då det i samhället finns ett tilltagande intresse för tekniklösningar, förenat med att vi som individer vill vara bekväma i vår vardag, två aspekter av vår vardag som denna utveckling förenar. Inom en nära framtid kan vi alltså redan liggandes i sängen på morgonen, med några knapptryck på vår smartphone, kanske brygga vårt kaffe och sätta på motorvärmaren i bilen?
Läs mer på: http://www.idg.se/2.1085/1.454556/sa-styr-du-hela-hemmet---med-din-smartphone