Teknik / Prylar
Publicerat: 2017-10-05

Spaning

Hörlurar med inbyggd tolk från Google

Hörlurar med inbyggd tolk från Google

Vid sin stora Pixel-presskonferens presenterade Google en rad nya produkter. Förutom en ny version av mobiltelefonen Pixel och både större och mindre versioner av den digitala assistenten Home så var två av de största nyheterna ett par trådlösa hörlurar med inbyggd tolk och en kamera med AI.
De trådlösa hörlurarna heter Google Pixel Buds och har stora likheter med Apples Air Pods. Det mest uppseendeväckande med hörlurarna är möjligheten att realtidsöversätta (det är ett par sekunders fördröjning) mellan 40 språk. Vid eventet demonstrerade Google ett samtal mellan deras designer Isabelle Olsson och en av hennes kolleger. Olsson talade svenska och hennes kollega förstod och svarade på engelska, som smärtfritt översattes tillbaka till svenska. Funktionen fungerar idag bara tillsammans med Pixel 2-telefoner.
Den andra stora nyheten var kameran Google Clips. En kamera som helt på egen hand kan avgöra när och vad den ska fotografera. Det hela bygger på attGoogle har–byggt in ai i kameran så att den kan ta beslut om att plåta på egen hand. Den ska alltså själv avgöra vilka ögonblick som är viktiga för fotoalbumet.
Läs mer om produkterna här
Clips: https://www.blog.google/topics/hardware/google-clips/
Buds: https://www.blog.google/products/pixel/pixel-buds/