Värderingar
Publicerat: 2012-01-16

Spaning

IDLE Sourcing

IDLE Sourcing

 

Crowdsourcing trenden kommer bara att öka, både affärsprocesser och innovationer. Alla ges en chans att bidra till något, till ett större sammanhang vilket alltid kommer att vara populärt. Det är dock så att de flesta konsumenter, samtidigt som de vill bidra med något och tillföra någon kunskap de besitter till exempel så känns det för krångligt eller för svårt vilket hindrar dem i processen. Därför kommer under 2012 mycket mer av IDLE Sourcing som gör det enkelt att kunna bidra med det man bär kunskap om, vad det än är.
Detta innebär att innebär att konsumenterna själva kan och i allt högre utsträckning kommer att sända uppgifter om var och vad de gör, både genom att de säger att det är ok. Men också genom automatiska uppdateringar vilket vi redan ser att Facebook genomgår genom sitt interface-byte.
Två IDLE Sourcing-exempel som banar väg:
I mars 2011 testade man "Street Bump app" som drog nytta av sensorerna på smartphones för att ge standen Bostons invånare en karta över väglag i realtid. Android appen använder accelerometrar och GPS-teknik i användarnas mobiltelefoner för att registrera när och var användarens bil har upplevt ett hopp/dåligt väglag, som den sedan rapporter automatiskt.
I Israel testade man appen Waze som nådde över sju miljoner användare i 45 länder  under oktober 2011. Appen erbjuder gratis uppdateringar i form av "turn-by-turn"-navigering som ger information om vägförhållanden som då uppdaterats av andra användare. Användare kan också genom Waze logga in och se sina vänners positioner i realtid.
Detta är bara två exempel på vad som kommer att komma mycket mer under 2012.