IKEA Sverige lanserar maträtter baserade på växtproteiner

IKEA Sverige lanserar maträtter baserade på växtproteiner

Nyligen lanserades en ny rätt på IKEA i Sverige med växtbaserade proteiner som en fullgod ersättare till kött. IKEA vill erbjuda mer hållbar och hälsosam mat och den nya rätten ÖRTIG LASAGNE med pesto rosso är en viktig del i resan.

I stället för kött görs ÖRTIG LASAGNE av en ny typ av vegetariskt växtbaserat alternativ som kallas M¡dori och är gjord av gul ärta och havre. Jämfört med kött kommer detta vegetariska alternativ ha ett betydligt lägre klimat- och vattenavtryck och vara ett mer hälsosamt alternativ.

Det växtbaserade proteinprodukten som IKEA använder heter Midori producerat av AMIDORI Food Company GmbH & Co. KG. Denna produkt är fri från GMO.

Läs mer: http://www.mynewsdesk.com/se/ikea/pressreleases/ikea-sverige-lanserar-en-fullgod-ersaettare-till-koett-baserad-paa-vaextproteiner-2419224