Insektsburgare på Coop i Schweiz

Många funderar på vad vi ska äta i framtiden. Dagens matkonsumtions anses generellt, framförallt i västvärlden, vara ohållbar. Det gäller både påverkan på jordens klimat och på den enskilda individens hälsa. Ett område som diskuteras flitigt är att ersätta en del av köttproduktionen med t ex livsmedel baserade på insekter. En typ av produkter som hittills mest funnits i laboratorium men som nu börjar hitta ut i butikshyllorna. Det senaste exemplet är Coop i Schweiz som nu börjar sälja bland annat hamburgare tillverkade av insekter. Burgaren är baserade på mjöl framställt av mjölbaggar och anses vara väldigt proteinrikt. Produkten är framtagen av det schweiziska företaget Essento.

Schweiz är det första europeiska landet att godkänna försäljning av livsmedel baserade på insekter. Hittills har man godkänt att syrsor, gräshoppor och mjölbaggar används i produkterna.

Läs mer här (på tyska): http://www.coop.ch/de/ueber-uns/medien/medienmitteilungen/2017/coop-bietet-die-ersten-insekten-burger-von-essento-an.html