Mat / Dryck
Publicerat: 2012-10-21

Spaning

INSTAGRAM ON THE MENU

INSTAGRAM ON THE MENU

På bara sex månader har fotodelnings-appen Instagram växt från cirka 900.000 dagliga användare till 7,3 miljoner. Totalt sett finns det i dagsläget över 80 miljoner Instagram-användare, och siffran ökar ständigt.
Och nämner vi Instagram, så går det inte att undgå den mattrend som där exploderar. Just nu på Instagram finns 14,361,343 bilder under #food, 873,652 under #foodie och tittar vi på svenska hashtaggen #mat, så har 114,099 bilder laddats upp.
Helst plötsligt kan vem som helst bli matfotograf och det var en tidsfråga tills restauranger börjat omvandla denna insikt till sin fördel. Restaurangen Comodo i New York, har lanserat det som kallas världens första 'Instagram Meny'. Restaurangen uppmanar sina gäster att fotografera sin mat och lägga upp under #ComodoMenu. I realtid kan sen besökare göra sin beställning med hjälp av andra gästers bilder och rekommendationer.
De säger själva att tjänsten hjälper sina kunder i beslutsprocessen, genom att de söker under hashtaggen för att se bilder på vad andra beställt.
Det lär vara en tidsfråga tills vi ser restauranger plocka upp trenden i Sverige, Vapiano härnäst? Vad tror du?