Shopping
Publicerat: 2020-01-17

Spaning

Ja tack till leverans utanför dörr

Ja tack till leverans utanför dörr

Leverans utanför dörren är en leveransform som blir allt mer populär. Enligt siffror från Budbee väljer över 50 procent av deras kunder att paketet ska placeras utanför dörren. Kunderna är till och med mer nöjda än vid personlig leverans, även om skillnaden är liten.
Enligt Simon Strindberg, kommunikationschef på Budbee, väljer många alternativet att lämna utanför dörr även då de är hemma. Istället för att exempelvis avbryta för att ta emot ett paket mitt i maten så låter man paketet ligga en liten stund utanför dörren och man hämtar det när man ätit färdigt med familjen.
Det finns förstås en risk att paketet försvinner i samband med detta leveransalternativ,  men enligt Simon Strindberg är risken minimal: under 2019 stals färre än ett av 100 000 paket som lämnats utanför mottagarens dörr.
Vem får stå för kostnaden i de fall där paket ändå försvinner? I samband med leveransen sparar Budbee GPS-koordinaterna och tar en bild där det framgår att paketet har ställts på rätt plats. När detta är gjort övergår risken till e-handlare och konsument.
Källa: E-handel.
Bild: Depositphotos.