Mode / Design
Publicerat: 2017-11-07

Spaning

Jacka av fläktremmar

Jacka av fläktremmar

Världskända modedesignern Bea Szenfeld och legendariske lastbilsbyggaren Svempa Bergendahl har skapat en couture-jacka, The Griffin Jacket, av återanvända fläktremmar i en hyllning till förare runtom i världen. Inspirationen till jackan kommer från den klassiska Scania-gripen. Jackan är tillverkad av 200 meter fläktremmar från Scania och väger hela 12 kilo. 800 bitar har noggrant skurits till formen av fjädrar och sedan sytts ihop.
Med inspiration från The Griffin Jacket har Scania även skapat en ready-to-wear-kollektion, där detaljer från jackan går igen i plaggen; den mörka färgpaletten, fjädermönstret och gripen. Kollektionen har skapats med förarna i åtanke och tar utgångspunkt i deras specifika behov och utmaningar som de ställs inför. I kollektionen finns både dam- och herrplagg och en tydlig hållbarhetstanke. Det återspeglas i medvetna materialval som ekologisk bomull, återvunnen polyester och metall. I kollektionen ingår jacka, hoodie, t-shirts och en nyckelring.
Det exklusiva coutureplagget, The Griffin Jacket kommer att säljas på Barneby’s onlineauktion, till förmån för den internationella organisationen ActionAid, som bland annat arbetar med att stötta de som drabbas av klimatförändringar. Auktionen av The Griffin Jacket pågår 7-22 november.
Läs mer om The Griffin Jacket, Scania och Griffin-kollektionen här: www.scania.com/griffinjacket