Shopping
Publicerat: 2018-08-07

Spaning

JD öppnar obemannad butik i Indonesien

JD öppnar obemannad butik i Indonesien

JD.com öppnar nu sin första obemannade butik utomlands. Butiken, JD.ID X-Mart, är den första i sitt slag i Indonesien. Den AI-drivna butik ska underlätta för kunderna och göra det så enkelt och friktionsfritt som möjligt att handla.
Beläget i det populära köpcentret PIK Avenue är den nya butiken på 270 kvadratmeter den största hittills att utnyttja JDs obemannade butiksteknik. JD.ID X-Mart i Jakarta erbjuder allt från mode och kläder till FMCG och skönhetsprodukter. Det innebär att kunderna även kan prova på ett par jeans i provrum för att sedan kunna ta på dem och gå ut ur affären utan att behöva besöka en enda kassa.
De obemannade butikerna utnyttjar avancerad teknik, som RFID, ansiktsigenkänning och bildigenkänning, för att spåra kundernas aktiviteter i butiken. Kameror placerade i alla utrymmen känner igen kundernas rörelse och genererar värmekartor över aktiviteten för övervakning av trafikflöde, produktval och kundpreferenser för att optimera lager, produktdisplayer och alla aspekter av butikshantering. JDs nyligen uppgraderade obemannade butik i sitt huvudkontor använder nu avancerad datasynsteknik för att spåra ett antal shoppingbeteenden.
JD driver nu över 20 obemannade butiker i hela Kina. Under de första 18 månaderna ökade transaktionsvolymen för JD: s obemannade butiker nästan 600% jämfört med det dagliga genomsnittet.
 
Läs mer: http://jdcorporateblog.com/jds-unmanned-store-goes-international/