Reklam
Publicerat: 2012-01-17

Spaning

Killerstartups som skakar om 2012!

Killerstartups som skakar om 2012!


Det är något visst med entreprenörer och nystartade företag. Passion, driv, nya idéer och innovativa lösningar.
Här är några (amerikanska) startups att hålla koll på under 2012:
Airbnb
Om du ska ut och resa, vill bo billigt, prisvärt och personligt men säkert. Kolla då in Airbnb.se som erbjuder boende i nästan 20.000 städer i 192 länder. Privatpersoner lägger ut sitt boende för uthyrning och du kan självklart läsa rekommendationer ifrån andra.
Skillshare
En helt fantastisk digital idé som bottnar i tanken att vi alltid vill lära oss nya saker och samtidigt har någonting att lära ut till andra. Med andra ord erbjuder Skillshare rolig och nyttig kunskap från privatpersoner, ta en kurs i hur du virkar smycken, lär dig spela gitarr eller lär dig hur du investerar dina första $ 10.000.
Zaarly eller Taskrabbit
Säg hej till lokala tjänster som Zaarly och Taskrabbit. Tjänster som underlättar när du är på jakt efter nära och rätt kompetens för diverse tjänster. Förmodligen något som kommer att booma under 2012. Även i Sverige.
Codeacademy
Codeacademy tog något som skrämde människor, att lära sig koda/Javascript och gjorde det till ett spel. Omvänd effekt och redan efter de första 72h av lanseringen tecknade runt 200.000 människor upp sig för lektioner i kodning.
Birchbox
Varför inte skapa en prenumerationstjänst som skickar skönhetsprover direkt till dörren?
Vinnande koncept visade det sig och redan efter ett år har Birchbox cirka 45.000 användare och över 25 anställda.
Vilka svenska startups borde vi hålla koll på under 2012?