Media Teknik / Prylar
Publicerat: 2017-12-29

Spaning

Magic Leap släpper mixed reality-glasögon

Magic Leap släpper mixed reality-glasögon

Efter flera års utvecklingsarbete visar det uppmärksammade startup-bolaget Magic Leap nu upp sin första produkt för mixed reality, Magic Leap One.
Magic Leap One består av ett hårdvarupaket i tre delar: ett par glasögon som kompletteras av en liten dator som driver programvaran samt en handkontroll. I glasögonen finns ytterligare en liten dator som bland annat är laddad med programvara för att avgöra var användaren befinner sig i det fysiska rummet, i förhållande till personens position i den virtuella världen. Glasögonen har också fyra inbyggda mikrofoner, högtalare och åtminstone sex kameralinser.
Den lilla datorn – kallad Lightpack – är ansluten till glasögonen via två kablar. Datorn är tänkt att fästas på en livrem eller bäras på axeln i en särskild hållare. Lightpack har ett dedikerat grafikkort och ligger rent prestandamässigt i samma nivå som en spel-pc. Magic Leap One ska kunna ta emot flera olika former av indata, bland annat via röstkommandon, gester och blickspårning, på engelska eye-tracking.
Exakt när hårdvarupaket Magic Leap One ska släppas – och hur mycket det ska kosta – är fortfarande okänt. Men ett sdk, en slags portfölj med utvecklarverktyg, ska släppas i början av 2018.
Läs mer om glasögonen här: https://www.magicleap.com/