Mobilen dominerar fortfarande

Mobilen dominerar fortfarande

Även om det talas mycket om röststyrning och smarta klockor så äger de flesta konsumenter inte någon sådan enhet, och det är ännu färre som använder dem för att shoppa på nätet. Det visar Episervers senaste globala undersökning om e-handel.

4 000 nätshoppare från sju länder har medverkat i Episervers årliga rapport om e-handel, “Reimagining Commerce: Global Findings”, som bland annat visar att nya enheter som smarta klockor och röststyrning inte har slagit igenom ännu när det gäller shopping. 75 procent av konsumenterna använder smarta mobiler för att söka produkter och över hälften (57 procent) använder dem för att handla på nätet.

Men samtidigt som 35 procent av konsumenterna nu äger en smart klocka använder två tredjedelar av dem (66 procent) aldrig klockan för att söka på nätet och 70 procent använder den aldrig för att handla. Liknande resultat uppvisar de 40 procent av deltagarna i undersökningen som har en röststyrd enhet: 60 procent använder aldrig dessa för sökningar på nätet och ännu färre gör inköp.

Även om det är långt kvar innan nya enheterna är något som alla har så visar undersökningen att kunderna är öppna för nya teknikdrivna upplevelser. Mer än hälften (59 procent) uppger att de har använt eller skulle vara intresserade av att kunna chatta med kundtjänst i ett särskilt fönster när de handlar på nätet. 57 procent uppger att de har provat eller är intresserade av att prova smarta speglar som hjälp när de shoppar i en nätbutik. Vidare är det 40 procent som har provat eller är intresserade av att prova virtuell verklighet som en del av shoppingupplevelsen. Allt detta pekar på tydliga möjligheter för e-handlare att skapa starka upplevelser om de lyckas implementera den nya tekniken på rätt sätt.

Ladda ner undersökningen här: https://www.episerver.se/events–rapporter/kunskap/research–reports/rapport-om-konsumentbeteende-online-2018