Kultur / Fritid
Publicerat: 2019-11-07

Spaning

Mötesplats för skateboard i Gallerian

Mötesplats för skateboard i Gallerian

Nu öppnar en ny mötesplats för skateboardintresserade i alla åldrar i Gallerian. P.U.S.H, som är en förkortning för Performance Sk8 Urban Skate House, kommer att bli en ny urban mötesplats där besökare har möjlighet att åka skateboard, uppleva konst och musik, lyssna på föreläsningar samt träffa varumärken. P.U.S.H, som är en ny typ av retailkoncept i Gallerian, kommer att vara öppet under 300 dagar.
P.U.S.H har skapats av nätverket bakom det svenska innovationsbolaget Performance Sk8 och syftar till att stärka barn- och ungdomars självkänsla genom att erbjuda en trygg, social plats där de kan mötas kring ett gemensamt intresse. Tillsammans med sampartners kommer ytan under 300 dagar att fyllas med nytänkande aktiviteter som ska göra skillnad för ungdomar både på plats och runt om i världen. Alex Lindgren är en av initiativtagarna till projektet.
P.U.S.H ryms på en yta om 1 000 kvadratmeter i Gallerian och ligger på plan 4, en trappa upp ovanför huvudentrén från Hamngatan. Utöver skateparken kommer P.U.S.H även att erbjuda en konstutställning, café, pop up-butiker och olika typer av aktiveringar. Upplevelsen ska inte bara tilltala de redan frälsta åkarna utan också nybörjare i alla åldrar.
 
Källa: https://www.pressmachine.se/pressrelease/view/ny-urban-motesplats-for-skateboard-oppnar-i-gallerian-15172
http://pushsthlm.com/
Bild: Press PUSH