Hem / Boende Teknik / Prylar
Publicerat: 2020-06-09

Spaning

Nätverk av uppkopplade bikupor

Nätverk av uppkopplade bikupor

För att bidra till forskning och bevarande av biologisk mångfald startade HSB Living Lab och TietoEVRY ett projekt med uppkopplade bikupor. Nu utvidgas projektet genom att ansluta totalt fyra bikupor till ett nätverk, något som ska ge en ännu bättre förståelse för binas levnadsmiljö.
Sedan tidigare finns en uppkopplad bikupa placerad utanför HSB Living Lab i Göteborg och en utanför TietoEVRYs kontor i Kalmar. De nya bikuporna placeras nu utanför Castellums kontor i Växjö och utanför Sveriges Biodlares Riksförbunds kansli i Skänninge. När alla är uppkopplade är planen att samla jämförelsebar data för att hjälpa forskare att få en bättre förståelse för bisamhällens utveckling och mående. De uppkopplade bikuporna ska också underlätta för biodlare att hålla koll på sina bisamhällen. Samtidigt vill HSB och TietoEVRY att satsningen ska sprida kunskap om biodling och väcka engagemang för att värna den biologiska mångfalden.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/hsb_goeteborg/pressreleases/hsb-living-lab-och-tietoevry-skapar-ett-naetverk-av-uppkopplade-bikupor-3005885
 
Bild: Press TietoEvry