Resa
Publicerat: 2018-11-05

Spaning

Ny tjänst förändrar kollektiv-resandet i Helsingfors

Ny tjänst förändrar kollektiv-resandet i Helsingfors

En ny sk MaaS-tjänst (Mobility as a Service) lanseras nu i Helsingfors. Den nya tjänsten Whim ska erbjuda en lösning för vardagslogistiken: biljetter till kollektivtrafiken och tillgång till cykel och hyrbil till ett fast pris.
Whim lanserar nu två olika paketlösningar:

  • Det ena paketet erbjuder obegränsat antal resor inom kollektivtrafiken i Helsingfors, taxiresor på maximalt fem kilometer till ett pris på högst tio euro och hyrbil för 49 euro per dygn. Grundpriset för detta paket är 49 euro per månad. Vill man ha regionbiljett är priset 99 euro.
  • Det andra paketet kostar 499 euro per månad. Då har man tillgång till gratis hyrbil varje dag om man vill och obegränsat antal resor inom kollektivtrafiken i Helsingfors. Dessutom kan man åka korta taxiresor på högst fem kilometer gratis de dagar man inte hyr bil. Det dyrare paketet kostar 549 euro om man vill ha regionbiljett.

Från och med våren ingår också stadscyklarna i erbjudandet. Bildelningstjänster ska också ingå.
De nuvarande priserna är markerade som introduktionserbjudande på tjänstens webbplats. Det billigare alternativet är reserverat för de 3 000 snabbaste. Det dyrare paketet är för de 300 första kunderna.
Målet för Whim är tiotusentals kunder i Helsingforsregionen.
Helsingfors är ett pilotprojekt för företaget Maas Global. Företaget jobbar redan med liknande lösningar i bland annat nederländska Amsterdam, belgiska Antwerpen och West Midlands i Storbritannien. Dessutom förhandlar man med cirka 50 städer världen över.
 
Läs mer om tjänsten: https://whimapp.com/